Jézus buddhista szerzetes volt? - VIDEÓ magyar felirattalJézus élete csupa rejtély, és nem túlzunk, ha az mondjuk, hogy Jézus az egyik legtitokzatosabb, legvitatottabb személyiség a világtörténelemben.
Életéről elég sok információ áll rendelkezésre, de a 13 éves kora és a 29 éves kora közötti időszakról még a Biblia sem tesz szinte semmi említést.


Egy BBC dokumentumfilm azt állítja, hogy erre megvan a magyarázat, és egy nagy titkot rejt. Jézus ugyanis egy buddhista szerzetes volt, aki végül nem is halt meg a kereszten.
Az egész történet egy orosz doktor beszámolóján és kutatásain alapul, akit Nicolas Notovitchnak hívtak, és rengeteget járt Tibetben, valamint Afganisztában a 19. században. Tibetben sok időt töltött el egy kolostorban, ahol megismerkedett egy Hemis nevű szerzetessel.
Ő mesélt neki egy olyan dokumentumról, mely Jézusról írt, akit a helyiek valójában Issa-ként emlegettek és hívtak, ami Isten fiát jelentette.KATTINTS A KÉPRE ÉS TEKINTSD MEG A FORDÍTÓCSOPORTUNK ÁLTAL LEFORDÍTOTT BBC VIDEÓT!Jézus buddhista utazása