A GYÓGYÍTÁS FORRADALMA – Tudat-test energiamező V. rész


Nem kérdéses, hogy manapság az egészségügyi ellátás globális szinten is krízisben van. Válságban van az értelmét illetően, gazdaságilag, és a vezetés tekintetében is. A modelljeink kerültek válságba, a felfogásunk arról, hogy mi segíti elő, és mi eredményezi a gyógyulást. Olyan dolgokat teszünk, mint például háborút üzenünk a ráknak. Megpróbáljuk elpusztítani a támadó organizmusokat. Az egészségmegőrzést és a betegségek kezelését egy háborús modellre építjük. De a testnek ez igazából egyáltalán nem tetszik. Tanulnunk kell más kultúráktól, más hagyományoktól, valamint mindazoknak a különböző gyógyítóknak a megfigyeléseiből, akik a saját kultúránk keretein belül jelen pillanatban is szorgoskodnak. Segítségül kell hívnunk a legjobb modern kori tudományt, hogy integrálni tudjuk, mi is történik. Olyan forradalmat kell kirobbantanunk, amely a betegség-centrikus szemléletmódunkat gyógyítás-centrikus, illetve egészségfenntartó szemléletmódra változtatja meg. És ha már egyszer megtörtént a váltás, akkor nyitottá válunk egy sor olyan tényezőre, amely elősegíti és fokozza saját öngyógyítási képességeinket.

  A forradalom már elkezdődött. Hasonló gondolkodású kutatók dolgoznak világszerte, olyan kutatási eredményeket mutatva fel, melyeket be tudunk foglalni a testmezőre vonatkozó új elméletekbe.
  Mostanra már sikerült kidolgozni egy életképes tudományos elméletet azzal kapcsolatban, hogy a test hogyan tárolja az információt, és hogyan fér hozzá. Kezünkben van az orvosi forradalomhoz szükséges minden eszköz. Úgy tűnik, rengeteg bizonyíték mutat arra, hogy az információt majdnem úgy vesszük fel, mint az elektron, úgy, mintha egyszerre lennénk jelen mindenütt.


Láma Csöpel által vezetett 1 órás gyógyító meditáció:


Hogyan javítsuk ki az emberi testmezőt
Úgy foglalhatjuk össze, hogy a gyógyítás nem más, mint megtanulni, hogyan javítsuk ki az emberi testmezőt, hogy az az eredeti lenyomatai szerint működjön. El kell végre mozdulnunk a betegség-centrikustól a gyógyulás-központú modell felé. Fel kell ismernünk, hogy a gyógyulás egy teljes misztérium, amiről még nagyon sokat kell tanulnunk. És ahelyett, hogy azt feltételeznénk, hogy már rendelkezünk a válasszal, nyitottak maradhatnánk azokra az új, felfedezésre váró dolgokra, amikkel javíthatjuk az emberek állapotát.
  Az elme irányítja a biológiánkat, az elme interpretálja a környezetet és hozzá állítja a biológiát. Tehát ahelyett, hogy a génjeink irányítanának, inkább az elme irányítja a biológiánkat. Ha ezt megértjük, akkor felismerjük, hogy képesek vagyunk megváltoztatni a tudatunkat. És ha ezt megtesszük, akkor megváltoztatjuk a biológiánkat és a genetikánkat is. Ha valaki beteg, nem azt akarja tudni, mint egy tárgyaláson, hogy például az x gyógyszer működik-e jobban vagy a placebo. Azt akarja tudni, melyik a legjobb kezelés. Nekünk, embereknek sokkal nagyobb hatalmunk van, mint amit feltételeznénk.
  Sok gyógyító eljárást, amit sikeresnek tartunk, magunkon is alkalmazni tudnánk, amint megértjük saját energetikánkat. Teljesen világos, hogy a negatív információ ártalmas. Ha befogadjuk a testünkbe, vagy beengedjük a hitrendszerünkbe, akkor a negatív információ meg fogja változtatni azokat. 


Masaru Emoto japán kutató világméretű kutatásai eredményeként bebizonyosodott, hogy a víz képes átvenni az általunk közvetített információt. Az emberi energia, a gondolatok, a szavak, a zene, az érzelmek mind hatással vannak a víz molekuláris szerkezetére. A víz igen fogékony anyag. Fizikai formája könnyedén alkalmazkodik környezetéhez. De nem csak fizikai megjelenése képes változásra, molekuláris szerkezete is változik. A környezet energiája, rezgése képes megváltoztatni a víz molekuláris szerkezetét. Így nem csak víztükör formájában képes tükrözni a környezetét. Mr. Emoto fényképekkel is dokumentálta a víz molekuláris változásait. Különböző üvegekre szavakat írt, mint például szeretlek, gyűlöllek, köszönöm, majd lefagyasztotta őket. Mikroszkópja, amivel megvizsgálta a fagyás közben kristályosodott vízmolekulákat, képes fényképek készítésére is. A világhírű fotókon jól látható, hogy a szeretlek címkéjű víz molekulája tiszta, fényes, míg a gyűlöllek címkéjűé kusza, szinte olyan, mint egy saras fröccsentés. 

Helyreállítani saját öngyógyító mechanizmusunkat

A csoda a gondolkodás megváltoztatásával kezdődik. Azt gondolhatjuk, hogy ez a végeredmény, de nem; a gondolkodás megváltozása elvezet egy teljesen más belső állapothoz. Mindkettőre szükség van. Szükség van az akaratra, hogy meggyógyulj, és szükség van a helyes információra. Természetesen ezeknek összhangban kell lenniük. Tehát a gyógyítás a test saját javító mechanizmusának a helyreállítása. És a legnagyobb dolog, amit egy orvos elérhet az, hogy segít pácienseinek helyreállítani saját öngyógyító mechanizmusukat.

A bejegyzés Láma Csöpel: Gyógyító erőtér című könyvének felhasználásával készült.
A könyv megvásárolható a Karmapa Házban, Taron az ajándékboltban vagy a dharmakonyvek.hu webshopon keresztül itt: https://dharmakonyvek.hu/meditacio/gyogyito/gyogyito-eroter.html



Ajánlott irodalom még: Láma Csöpel: Gyógyító meditáció
https://dharmakonyvek.hu/gyogyito-meditacio.html




A könyvhöz kapcsolódó videós könyvajánló: