Az áldást adó, gyógyító Buddha ereklyék

Csodás ereklyegyöngyök
Buddha és számos jelentős buddhista mester hamvai között gyöngyökhöz hasonló gyönyörű kristályokra bukkantak. Természettudományos szempontból sem keletkezésükre, sem időnként tapasztalható szaporodásukra nincs magyarázat. A buddhista szemlélet szerint a gyöngyök a magas szintet elért mesterek spirituális értékeinek, együttérzésének és bölcsességének a leglényege, egyben emlékeztetnek saját alapvető jóság természetünkre, s arra, hogy mindenkiben megvan a belső potenciál, hogy azt megvalósítsa.
Ha ereklyére gondolunk, hajlamosak vagyunk olyan holt, élettelen és esetleg nem tetszetős dolgokra gondolni, mint ruhadarabok, csontok vagy fogmaradványok. Ezek az ereklyék nem ilyenek. Amikor egy szellemi vezetőt elhamvasztanak, szép, gyöngyszerű kristálygolyókat lehet találni a hamvak között. Ezek az ereklyegyöngyök különlegesek, mivel a szellemi mester kvalitásainak lényegét tartalmazzák. Az ő belső tisztasága jelenik meg ereklye alakjában. Az igazi mesterek nem beszélnek képességeikről. Az ereklyék fizikai bizonyítékai annak, hogy egy tanító megvalósította életében az együttérzést és a bölcsességet.
Buddha ereklyéi Buddha megtestesülései.
Fényőrző (szkr: Kásjapa, tib: Szangye Öszung) Buddha ereklyéje

Kásjapa Buddha az előző kor meghatározó buddhája volt. A források szerint százezer évvel ezelőtt élt. Tanítása elterjedt az egész világon.


Buddha fogereklyéje - a fogból számtalan ereklyegyöngy született, 
melyek teljesen beborítják az eredeti fogat.

Az ereklye látása - vagy akár az ereklye fényképének a látása - által megkapjuk a Buddha áldását.